Кабмін запропонував відновити трудові перевірки підприємств у зоні АТО


Кабмін запропонував відновити трудові перевірки підприємств у зоні АТО

Кабмін пропонує законодавчо врегулювати здійснення державного контролю за дотриманням законодавства про працю в період і на території проведення антитерористичної операції.

Про це повідомила 15 березня Юрлига.

Наразі згідно із Законом «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції» діє мораторій на проведення перевірок органами і посадовими особами, уповноваженими законами здійснювати державний нагляд (контроль) у сфері господарської діяльності.

Запропоновано не поширювати дію мораторію на проведення Держпраці планових і позапланових перевірок суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність в зоні проведення АТО, крім населених пунктів на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, і населених пунктів, розташованих на лінії зіткнення.

Відповідний законопроект № 8101 щодо вдосконалення здійснення державного контролю за дотриманням законодавства про працю зареєстрований у Верховній Раді 7 березня 2018 року.

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» за матеріалами “Юрлиги”.

Матеріали до теми


Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...
Щодо безпеки праці на підприємстві з постачання теплової енергії
Фахівцями Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці було проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з працівниками теплопостачального підприємства після закінчення опалювального ...