Інформація щодо ускладнення погодних умов в окремих областях України


Інформація щодо ускладнення погодних умов в окремих областях України

Як і прогнозувалося синоптиками УкрГідрометцентру, внаслідок впливу активного циклону протягом 8 та 9 лютого в Україні спостерігається ускладнення погодних умов.

Станом на 7 годину 9 лютого сніжить на території міста Київ, у Волинській, Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій та Чернігівській областях.

Рух транспорту на автошляхах держави забезпечено.

У Вінницькій області для розчистки доріг та недопущення утворення заторів обмежено рух великогабаритного транспорту на ділянці автодороги М-21 від м. Жмеринка до м. Могилів-Подільський (протяжністю 73 км ).

Для забезпечення проїзду, розчистки автодоріг та надання допомоги у буксируванні транспорту на території України залучено: 1 тис. 622 од. тех. та 2 тис. 188 чол., у тому числі від Укравтодору 1 тис. 598 од. тех. та 2 тис. 121 чол., від ДСНС 24 од. тех. та 67 чол. о/с.

Підрозділами ДСНС 8 лютого проведено буксирування 14 од. автотранспортних засобів, надано допомогу 22 громадянам.

Щодо знеструмлення населених пунктів:

З 8 на 9 лютого внаслідок ускладнення погодних умов (мокрий сніг, пориви вітру), через спрацювання системи захисту ліній електропередач сталося знеструмлення 152 населених пунктів у 5 областях (Чернівецька – 89, Івано-Франківська – 32, Тернопільська – 25, Чернігівська – 3 та Сумська – 3).

До відновлення електропостачання населених пунктів залучено бригади обленерго.

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» за матеріалами УкрГідрометцентру