Хто має право штрафувати за порушення у сфері соцстрахування від нещасного випадку на виробництві


Хто має право штрафувати за порушення у сфері соцстрахування від нещасного випадку на виробництві

Виконавча дирекція Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в листі від 01.08.2016 р. № 344-06-2 нагадала: згідно з п. 6 ч. 2 ст. 9 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 р. № 1105-XIV (далі — Закон № 1105), Фонд та його робочі органи, відповідно до покладених на них завдань, зокрема, застосовують у встановленому законодавством порядку фінансові санкції та накладають адміністративні штрафи.

Згідно із ч. 8 ст. 15 Закону № 1105, право застосовувати фінансові санкції та накладати адміністративні штрафи від імені Фонду мають директор виконавчої дирекції Фонду та його заступники, керівники робочих органів Фонду та їх заступники.

Керуючись п. 6 р. VII Закону № 1105, до завершення заходів, пов’язаних з утворенням Фонду соціального страхування України та його робочих органів, виконання функцій і завдань, передбачених Законом № 1105, забезпечують у межах компетенції відповідні виконавчі дирекції та їх робочі органи Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України й Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Джерело: www.interbuh.com.ua