...

ГУ Держпраці інформує щодо безпеки експлуатації вогнегасників


ГУ Держпраці інформує щодо безпеки експлуатації вогнегасників

Наближаються новорічні та різдвяні свята, під час яких треба бути особливо пильними та максимально виконувати заходи протипожежної безпеки. Особливу увагу під час новорічних заходів необхідно звертати на використання піротехнічних виробів та ялинкових прикрас у приміщеннях та місцях масового скупчення людей.

У кожному випадку організатори свят повинні забезпечити наявність у приміщеннях достатньої кількості працюючих сертифікованих вогнегасників.

Нагадуємо, що Постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016 р. № 1069 за Державною службою України з питань праці затверджено перелік видів нехарчової продукції щодо яких органи державного ринкового нагляду здійснюють державний ринковий нагляд. Зокрема, у цей перелік входить обладнання, що працює під тиском, до якого відносяться й вогнегасники.

Згідно Постанови, вогнегасники повинні бути сертифіковані та відповідати вимогам Технічного регламенту безпеки обладнання, що працює під тиском, який затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 19 січня 2011 р. № 35. За введення в обіг потенційно небезпечної несертифікованої продукції її виробники та розповсюджувачі несуть цивільну, адміністративну або кримінальну відповідальність. Що стосується вогнегасників, то у цьому випадку додається відповідальність ще за здоров’я та життя людей.

Звертаємо увагу, що навіть сертифіковані вогнегасники зможуть загасити пожежу лише у разі дотримання правил їх експлуатації та термінів регулярного сервісного обслуговування. Перед святами рекомендується провести додаткові протипожежні інструктажі з правил поводження з вогнегасниками та перевірити їх справність.

За додатковими роз’ясненнями та інформацією можна звертатися до Інформаційно-консультаційного пункту з питань дозвільної системи, ринкового нагляду та надання адміністративних послугГоловного управління Держпраці у Луганській області за адресою: вул. Малиновського, 1А, м. Лисичанськ, Луганська обл., 93100, або за телефоном (06451) 7-37-49.

Бажаємо безпечних та щасливих новорічних свят!

Джерело: lg.dsp.gov.ua

Завжди актуальні матеріали в журналі
«Охорона праці і пожежна безпека»
Придбати видання