Гройсман закликав власників ТРЦ не чинити опір перевіркакам ДСНС


Гройсман закликав власників ТРЦ не чинити опір перевіркакам ДСНС

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман закликав власників громадських закладів співпрацювати з Державною службою з надзвичайних ситуацій в рамках запровадженої рішенням Уряду кампанії з перевірки виконання вимог громадської безпеки. Про це Глава Уряду сказав в ефірі одного з телеканалів.

«До мене доноситься інформація, що певні мережі не допускають контролерів. Хочу, щоб всі почули: не грайтеся з безпекою людей. Краще пройти перевірку добровільно, ніж чинити опір», – сказав Володимир Гройсман.

Читайте також: ДСНС надала роз’яснення щодо перевірок об’єктів і підприємств з високим ступенем ризику (ВІДЕО)

При цьому він вкотре нагадав, що перевірки – це не спроба тиснути на бізнес. Це інструмент ліквідації загроз здоров’ю та життю людей.

«До бізнесу треба ставитися з пошаною. Якщо є проблеми – виявляти їх, давати час на те, щоб швидко ліквідувати. Нам потрібні не штрафи. Нам потрібна безпека. Я не хочу створювати умови тиску, мене цікавить ліквідація будь-яких загроз безпеці громадян. Але якщо хтось ігноруватиме наші вимоги – будемо жорстко реагувати», – зазначив Глава Уряду.

Нагадаємо, що 28 березня Гройсман доручив провести масштабні перевірки торговельних центрів України, щоб не допустити повторення трагічних подій у ТРЦ «Зимова вишня» у російському Кемерові.

Матеріали до теми


Про безпечність нехарчової продукції: основні ознаки
Головною ознакою безпечності нехарчової продукції є наявність маркування знаком відповідності — Знак відповідності технічним регламентам має форму незамкненого з правого ...
Міжнародна співпраця у ринковому нагляді: засоби забезпечення безпеки продукції
Органи ринкового нагляду співпрацюють з відповідними органами інших держав і міжнародними організаціями з питань, пов’язаних із здійсненням ринкового нагляду і ...