Голова Держпраці Роман Чернега та Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий підписали Угоду про співпрацю


Голова Держпраці Роман Чернега та Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий підписали Угоду про співпрацю

11 липня 2018 року Голова Державної служби України з питань праці Роман Чернега та Голова Федерації професійних спілок України Григорій Осовий підписали Угоду про співпрацю між Державною службою України з питань праці та Федерацією професійних спілок України.

Угода, зокрема, передбачає обмін публічною інформацією про стан охорони праці, рівень виробничого травматизму і профзахворювань, здійснення спільних заходів, спрямованих на вдосконалення нормативно-правової бази з питань праці, соціального захисту працівників.

Сторони Угоди зобов’язалися ефективно виконувати основоположні конвенції Міжнародної організації праці, ратифіковані Україною, та декларації МОП щодо основних принципів та прав у сфері праці.

Окрім того, сторони домовилися про проведення спільних заходів, зокрема конференцій, навчань і тренінгів для інспекторів праці Держпраці і представників профспілкових організацій, а також інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо вимог законодавства про працю та охорону праці, надання роботодавцям і працівникам необхідних консультацій. 

«Цей крок – результат великої спільної роботи щодо створення гідних умов праці в Україні», – зазначив Голова Держпраці Роман Чернега, подякувавши представникам профспілок за конструктивну позицію і підтримку ініціатив Держпраці.

Голова Федерації профспілок України наголосив на здобутках Технічної інспекції праці, важливості застосування багатого досвіду технічних експертів у формуванні сучасної системи охорони праці, відзначив масштабну роботу Держпраці в питанні детінізації трудових відносин та вдосконалення нормативно-правової бази у сфери праці і охорони праці.

У розвиток підписаної Угоди будуть підготовлені робочі плани та організовуватися спільні наради та колегії.

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» за матеріалами Управління Держпраці у Івано-Франківській області.

Матеріали до теми


Про безпечність нехарчової продукції: основні ознаки
Головною ознакою безпечності нехарчової продукції є наявність маркування знаком відповідності — Знак відповідності технічним регламентам має форму незамкненого з правого ...
Міжнародна співпраця у ринковому нагляді: засоби забезпечення безпеки продукції
Органи ринкового нагляду співпрацюють з відповідними органами інших держав і міжнародними організаціями з питань, пов’язаних із здійсненням ринкового нагляду і ...