...

Голова Держгірпромнагляду очолив Міждержавну раду з промислової безпеки країн СНД


Голова Державної Служби гірничого нагляду та промислової безпеки України Олександр Хохотва протягом найближчого року очолюватиме Міждержавну раду з промислової безпеки – об’єднання керівників наглядових органів дев’яти країн СНД, які склали Угоду про співробітництво в галузі промислової безпеки на небезпечних виробничих об’єктах. Таке рішення було прийнято під час Х засідання МРПБ, яке відбулося в м. Ялта. Востаннє Україна приймала країн-учасниць МРПБ у 2004 році.

Сьогодні проблема виробничого травматизму залишається актуальною не тільки в Україні, але й в більшості країн пострадянського простору. Так, протягом попереднього року на промислових об’єктах країн-учасниць МРПБ сталося 218 аварій, в 96 з яких були смертельно травмовані люді. Як відзначила більшість учасників, серед головних причин виробничої аварійності: неприпустимий рівень зношеності основних виробничих фондів та низькі трудова і виробнича дисципліна.

Довідка. Основною метою діяльності Міждержавної ради з промислової безпеки є забезпечення узгодженості дій і прийнятих заходів в галузі промислової безпеки її країн-учасниць. МРПБ формується з повноважних представників – керівників органів державного нагляду у сфері промислової безпеки (уповноважених органів) держав які входять до Ради.

Прес-служба Держгірпромнагляду

 

Завершила роботу V Міжнародна науково-технічна конференція

Кардинальний перегляд існуючої та розролення нової нормативно-правової бази в галузі охорони праці та промислової безпеки з урахуванням міжнародного досвіду, адаптація цих документів до Європейських норм та правил з можливістю загального безкоштовного доступу до електронних версій – ці та інші пропозиції лягли в основу Рекомендацій V Міжнародної науково-технічної конференції «Промислова безпека та охорона праці – 2012. Проблеми. Перспективи», яка проходила з 8 по 12 жовтня у Ялті.
Учасники конференції, серед яких були представники наглядових органів десяти країн СНД та Європи, центральних органів виконавчої влади України та Автономної Республіки Крим, керівники наукових та експертно-технічних організацій, протягом п’яти днів ділилися власним досвідом роботи, пропонували інноваційні розробки та методи профілактики нещасних випадків на робочому місці тощо.

Про щільний та напружений графік роботи засідань говорять цифри: 54 доповіді, понад два десятки презентацій, чисельні виставки та «круглі столи», і як результат, – 29 конкретних пунктів, що увійшли до Рекомендацій Міжнародної конференції, які найближчим часом буде розміщено на сайті Держгірпромнагляду України.
Захід проходив за ініціативою Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України за підтримки Асоціації незалежних експертів України «Укрексперт».

Прес-служба Держгірпромнагляду