...

Фахівці Держпраці організували флешмоб «Праця молоді»


Фахівці Держпраці організували флешмоб «Праця молоді»

Фахівці відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці в Сумській області організували флешмоб для молоді – «Праця молоді». Державні інспектори надавали інформаційні довідки стосовно трудового законодавства.

Головна мета флешмобу – роз’яснити молоді основні  принципи трудових відносин та звернути увагу на те, які саме порушення законодавства про працю найчастіше трапляються.

Молодь, завдяки такому заходу, мала можливість отримати консультації із питань влаштування на роботу: заповнення відповідних документів, проходження медичного огляду,  обговорення часу та умов роботи з роботодавцем, укладення трудового договору.

Також перехожих консультували стосовно пільг для неповнолітніх при працевлаштуванні в частині оплати праці, тривалості робочого часу, наданні щорічної відпустки, звільненні працівників молодше 18 років.

Державні інспектори, враховуючи актуальність для молоді, зупинилися на питаннях поєднання роботи із навчанням, а саме, особливих умовах праці та відпочинку для неповнолітніх.

Джерело: Державна служба України з питань праці