Електрозахисні засоби


Електрозахисні засоби

Захисні засоби використовуються майже у всіх сферах виробничої та господарської діяльності. Згідно зі ст. 8 Закону України «Про охорону праці» на роботах із шкідливими і небезпечними умовами праці, а також роботах, пов’язаних із забрудненням або несприятливими метеорологічними умовами, працівникам видаються безоплатно за встановленими нормами спеціальний одяг, спеціальне взуття та інші засоби індивідуального захисту, а також мийні та знешкоджувальні засоби. Працівники, які залучаються до разових робіт, пов’язаних з ліквідацією наслідків аварій, стихійного лиха тощо, що не передбачені трудовим договором, повинні бути забезпечені зазначеними засобами.
Роботодавець зобов’язаний забезпечити за свій рахунок придбання, комплектування, видачу та утримання засобів індивідуального захисту відповідно до нормативно-правових актів з охорони праці та колективного договору.

У статті, опублікованій у журналі «Охорона праці і пожежна безпека» № 9, 2017 р. розглянуто Класифікацію та загальні вимоги до електрозахисних засобів, їх експлуатаційні випробування  та періодичність експлуатаційних випробувань та оглядів електрозахисних засобів згідно НПАОП 40.1-1.07-01

Джерело: журнал «Охорона праці і пожежна безпека»

Придбати журнал із додатком
Придбати електронний журнал «Охорона праці і пожежна безпека»
Придбати вигідний комплект видань