ДСНС може закрити понад 200 садків та шкіл та десятки лікарень через порушення пожежної безпеки


ДСНС може закрити понад 200 садків та шкіл та десятки лікарень через порушення пожежної безпеки

Оформлено більше 12 тисяч адміністративних стягнень керівникам закладів!

Державна служба з надзвичайних ситуацій проводить численні перевірки на об’єктах масового скупчення людей, зокрема у школах, лікарнях, дитячих садках. Рятувальники вже зафіксували десятки тисяч порушень.

Про це повідомив голова служби Микола Чечоткін під час засідання уряду. 

За його словами, наразі перевірено вже 13 тисяч 360 об’єктів, що складає 41% із усіх запланованих перевірок. 

“З них 10 тисяч 720 дошкільних та шкільних закладів, 500 лікарень зі стаціонарним лікуванням, 2 тисячі 140 торговельно-розважальних центрів і об’єктів дозвілля. Під час перевірок виявлено понад 167 тисяч порушень, з яких майже 63 тисячі, а це – 37%, не усувалися протягом тривалого часу”, – сказав він.

Служба вже подала до суду позови про закриття 220 дитячих садочків та шкіл, 155 торгово-розважальних центрів та 30 лікарень через порушення вимог пожежної безпеки. На керівників об’єктів наклали 12 тисяч 837 адміністративних стягнень. 

“В кожному 8-му торгово-розважальному центрі зафіксовано неналежне утримання шляхів евакуації, більше 30% ТРЦ не в повній мірі забезпечені первинними засобами пожежогасіння, а понад 45% – не дообладнані системами протипожежного захисту, або дані системи перебувають у неробочому стані та не обслуговуються”, – додав Чечоткін.

За його словами, співробітників ДСНС 36 разів відмовлялися допускати до перевірки.

Також голова ДСНС повідомив, що 30% недоліків усувалися під час перевірки.

Нагадаємо, протягом травня у Черкасах, Новомосковську, Миколаєві та Харкові сталися масові отруєння дітей у школах. Правоохоронці досі не встановили причин отруєння, незважаючи на численні перевірки та експертизи.

Джерело: tsn.ua

Матеріали до теми


Колектив Держпраці у Сумській області пройшов навчання щодо правил пожежної та мінної безпеки
Управління інспекційної діяльності у Сумській області Північно-Східного міжрегіонального управління Держпраці з метою проведення навчання з питань пожежної та мінної безпеки ...
Уникаємо електропожеж: про ефективність спеціальних вогнегасників для електроустаткування
Технології стають необхідним елементом нашого повсякденного життя, важливою стає розмова про безпеку, особливо коли йдеться про ризик електропожеж. З кожним ...