Дотримання вимог безпечної експлуатації автозаправних станцій: влітку особливо актуально


Дотримання вимог безпечної експлуатації автозаправних станцій: влітку особливо актуально

Порушення вимог безпечної експлуатації стаціонарних, контейнерних та пересувних автозаправних станцій може призвести до утворення вибухонебезпечного середовища та спровокувати виникнення пожеж в місцях розтікання рідкої фази палива. З огляду на попередження зазначених подій, кожен працівник ФГ «Оазис» повинен сконцентруватися на виконанні власних посадових і технологічних інструкцій. Саме на цьому  зосередив увагу головний держаний інспектор відділу нагляду на виробництві та на об’єктах підвищеної небезпеки управління Держпраці у Миколаївській області Віталій Милько під час зустрічі з головним інженером та працівниками ФГ «Оазис» (Первомайський район).

Так, для постійної та економічно-ефективної роботи стаціонарних, контейнерних та пересувних автозаправних станцій на підприємстві необхідно забезпечити утримання електричного, аварійного, протипожежного та іншого обладнання  у належному робочому стані. Проводити  своєчасний технічний нагляд та контроль стану обладнання, а також контроль виконання вимог посадових і технологічних інструкцій працівниками підприємства.

Читайте докладну статтю:  Вимоги пожежної безпеки на АЗС

Напружений сезонний графік роботи,  літня спека вимагає від власників та керівників підрозділів підприємства вирішення одразу декількох важливих питаннях  виведення діяльності підприємства на плановий рівень  рентабельності та  проведення організаційних заходів, пов’язаних з підвищенням рівня безпеки праці.

Читайте також:  На Сумщині не вдається закрити автозаправні станції, небезпечні для життя та здоров’я працівників

Керівництву підприємства було наголошено на необхідності приймати чіткі, конкретні рішення, які дозволять забезпечити збереження життя та здоров’я працівників в умовах підвищеної температури навколишнього середовища та попередження  виникнення аварійних ситуацій під час експлуатації об’єктів підвищеної небезпеки.

Джерело: прес-служба Управління Держпраці у Миколаївській області.

Матеріали до теми


Видача наряд-допуску для виконання робіт на висоті: дбаємо про безпеку
Порядок безпечного виконання робіт на висоті регламентовано Правилами охорони праці під час виконання робіт на висоті (далі – Правила). На ...
Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...