...

Доплати за роботу зі шкідливими умовами праці нараховуються тільки за час фактичної зайнятості в цих умовах


Доплати за роботу  зі шкідливими умовами праці нараховуються тільки за час фактичної зайнятості в  цих умовах

У Мінсоцполітики листом від 18.11.2014 р. № 523/13/116-14 роз’яснили порядок нарахування й отримання працівниками доплат до зарплати

Робітникам, зайнятим на будівельних, монтажних і ремонтно-будівельних роботах зі шкідливими й важкими та особливо шкідливими умовами праці, підвищена оплата праці встановлюється відповідно до Переліку робіт із важкими, шкідливими та особливо шкідливими умовами праці в будівництві, на яких встановлюється підвищена оплата, затвердженого постановою КМУ від 12.07.2005 р. № 576.

Доплати за умови праці розраховуються та встановлюються згідно із Типовим положенням про оцінку умов праці на робочих місцях і порядок застосування галузевого переліку робіт, на яких можуть установлюватися доплати робітникам за умови праці, затвердженим чинною в Україні постановою Державного комітету СРСР із праці і соціальних питань і Секретаріату ВЦРПС від 03.10.1986 р. № 387/22-78.

Відповідно до п. 1.7 Типового положення, доплати встановлюються по конкретних робочих місцях і нараховуються тільки за час фактичної зайнятості відповідних робітників на роботах зі шкідливими умовами праці.