До уваги виробників та розповсюджувачів ліфтів і компонентів безпеки для ліфтів!


До уваги виробників та розповсюджувачів ліфтів і компонентів безпеки для ліфтів!

Постановою Кабінету Міністрів України від 21.06.2017 № 438 затверджено Технічний регламент ліфтів і компонентів безпеки для ліфтів (далі – постанова № 438).

Дана Постанова набула чинності 05.01.2018.

Дія цього Технічного регламенту поширюється на нові ліфти, що введені в обіг після набрання ним чинності, які постійно обслуговують будівлі та споруди та призначені для перевезення:

  • людей;
  • людей і вантажів;
  • тільки вантажів, якщо пристрій для перевезення є доступним, тобто людина може безперешкодно заходити до нього, і обладнаним засобами керування, розташованими всередині пристрою для перевезення або в межах досягання людини, яка перебуває всередині пристрою для перевезення.

У зв’язку з вищезазначеним звертаємо Вашу увагу, що надання на ринку та/або введення в експлуатацію ліфтів і компонентів безпеки для ліфтів, які відповідають вимогам Технічного регламенту ліфтів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2009 р. № 465 (далі – постанова № 465), та введені в обіг до набрання чинності цією постановою, не може бути заборонено або обмежено з причин невідповідності таких ліфтів і компонентів вимогам затвердженого цією постановою Технічного регламенту.

Отже, постанова Кабінету Міністрів України від 22.04.2009 № 465, втратила чинність.

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека»
за матеріалами Управління Держпраці у Кіровоградській області

Завжди актуальні матеріали в журналі
«Охорона праці і пожежна безпека»
Придбати видання