Дніпропетровщина: проаналізовано стан виробничого травматизму на підприємствах гірничодобувної галузі


Дніпропетровщина: проаналізовано стан виробничого травматизму на підприємствах гірничодобувної галузі

З метою обговорення стану промислової безпеки, охорони праці та рівня виробничого травматизму відбулася робоча зустріч фахівців Держпраці з керівниками служб і відділів охорони праці підприємств гірничодобувної галузі, піднаглядних гірничопромисловому управлінню.

У заході взяли участь представники ПАТ «Кривбасзалізрудком», ПрАТ «СУХА БАЛКА», ПРАТ «Північний ГЗК», ПРАТ «Центральний ГЗК», ПРАТ «Інгулецький ГЗК», ПАТ «Південний ГЗК», ТОВ «Метінвест-КРМЗ», ПАТ «Покровський ГЗК», ПАТ «Марганецький ГЗК», ДП «Східний ГЗК», ПРАТ «Полтавський ГЗК», ТОВ «Єристівський ГЗК», філія «Вільногірський ГМК» ПАТ «ОГХК» та ЗАТ «Запорізький ЗРК».

Радник Голови Держпраці Юрій Дорошенко наголосив: «Визначення небезпек, оцінка ризиків, превентивні заходи – це пріоритетні напрями роботи Держпраці. Відпрацювання систематичного і превентивного підходу до управління безпекою та гігієною праці має бути обов’язковою умовою в організації роботи підприємств».

Під час зустрічі свої напрацювання щодо впровадження ризик-орієнтованого підходу представили комбінати «Метінвест Холдинг», «АрселорМіттал Кривий Ріг» та Запорізький залізорудний комбінат.

Читайте також:  На меткомбінаті в Кривому Розі загинув електрогазозварник: список жертв поповнюється надто швидко

Заступник начальника Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області Владислав Катченко акцентував увагу на причинах зростання рівня смертельного травматизму на підприємствах зазначеної галузі.

За шість місяців поточного року на підприємствах, піднаглядних Криворізькому гірничопромисловому управлінню, зафіксовано 75 випадків загального травматизму, з них 10 – зі смертельним наслідком. Значне зростання смертельного травматизму допущено в гірничорудній та нерудній промисловості. Основними причинами нещасних випадків залишаються організаційні – 82,7%. На підприємствах спостерігається низька організація і недостатній контроль з боку відомчого нагляду щодо забезпечення безпечного ведення робіт. 

Фахівці Держпраці наголосили на своєчасності та об’єктивності проведення розслідувань нещасних випадків. Перед керівництвом підприємств поставлено завдання вжити невідкладних заходів щодо посилення роботи керівників структурних підрозділів в частині створення безпечних умов праці на підпорядкованих ним виробничих об’єктах.

Окрім того, учасниками заходу обговорено питання легалізації трудових відносин працівників підрядних організацій та прийнято спільне рішення щодо організації і проведення семінарів за даною темою.

Джерело: Державна служба України з питань праці.

Матеріали до теми


Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...
Щодо безпеки праці на підприємстві з постачання теплової енергії
Фахівцями Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці було проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з працівниками теплопостачального підприємства після закінчення опалювального ...