ДІЮТЬ ПРАВИЛА ТЕХНОГЕННОЇ БЕЗПЕКИ


ДІЮТЬ ПРАВИЛА ТЕХНОГЕННОЇ БЕЗПЕКИ

Правила 2007 року втратили чинність

Визначено загальні вимоги до організації техногенної безпеки на підприємствах, в установах, організаціях та на небезпечних територіях.

Відповідні Правила техногенної безпеки затверждено наказом МВС від 5 листопада 2018 року № 879.

Правила є обов’язковими для виконання керівниками, посадовими особами і працівниками міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, місцевих державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, фізичними особами – підприємцями, власниками, керівниками та працівниками підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності.

Техногенну безпеку у житлових приміщеннях державного, комунального, приватного житлового фонду, фонду житлово-будівельних кооперативів має забезпечувати підприємство, установа, організація, особа, яка здійснює управління багатоквартирним будинком, власники і наймачі будинків та квартир, якщо це обумовлено договором найму (оренди). Якщо в договорі не обумовлені обов’язки орендаря об’єкта щодо забезпечення техногенної безпеки, ця діяльність покладається на керівника об’єкта.

Окремо врегульовано порядок вжиття заходів техногенної безпеки, які складаються з інформування про надзвичайні ситуації техногенного характеру, оповіщення про виникнення або загрозу їх виникнення, створення матеріальних ресурсів, необхідних для запобігання надзвичайним ситуаціям та ліквідації їх наслідків, забезпечення засобами радіаційного і хімічного захисту та їх зберігання, використання захисних споруд цивільного захисту, навчання з питань техногенної безпеки, діям і способам захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій.

Джерело: Лига Закон

Матеріали до теми


Внесено зміни до переліку будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання
Кабінет Міністрів України вніс зміни до переліку будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання, та ...
Президент України підписав Закон № 3621-IX, який, зокрема, врегульовує механізм психологічної підтримки
Закон № 3621-IX передбачає: Затвердження порядку психологічного забезпечення військовослужбовців Кабінетом Міністрів. Надання психологічної допомоги комбатантам з використанням психологічних служб військових ...