Держгірпромнагляд вимагає забезпечити шахтарів засобами індивідуального захисту


Під головуванням першого заступника Голови Держгірпромнагляду Віктора Шайтана та за участі заступника директора департаменту реструктуризації вугільної промисловості Міненерговугілля Миколи Ковальова було розглянуто програми розвитку гірничих робіт вугільними підприємствами Львівщини та Волині на 2014 рік.
Під час засідання відзначено, що більшість заходів, за умови виконання яких були погоджені програми на 2013 рік, вугільні підприємства виконали. Це стосується стаціонарного обладнання, графіків капітальних ремонтів, забезпечення шахт необхідною кількістю повітря, дотримання графіків ремонтів гірничих виробок.

Також було порушено такі проблемні питання як забезпечення гірничих виробок пожежно-зрошувальними трубопроводами, центральних електропідстанцій та інших камер, в яких встановлюється енергоустаткування з масляним заповненням, автоматичними установками порошкового пожежогасіння; проведення експертизи проектів протипожежного захисту.

Після ретельного вивчення та обговорення за участю представників Львівсько-Волинського воєнізованого гірничорятувального загону прийнято рішення розробити вугільним підприємствам організаційні заходи із зазначеними строками виконання цих робіт.

Важливим питанням для всіх шахт ДП “Львіввугілля” та шахт ДП “Волиньвугілля” є забезпечення працівників засобами індивідуального та колективного захисту,  проведення тренувань підземних працівників у спеціальних  димних камерах. Також звернуто увагу на незадовільне забезпечення шахт змочувачем, що негативно впливає на здоров’я гірників і підтверджується зростанням кількості професійних захворювань на шахтах західного регіону.

Крім того, було наголошено, що на ці питання не може бути жодних відтермінувань, оскільки без наявних справних засобів захисту порушуються вимоги щодо збереження здорових та нешкідливих умов праці гірників.

“Держгірпромнагляд України”