Держгірпромнагляд перевірив сільгосппідприємства


З початку березня поточного року територіальним управлінням Держгірпромнагляду у Херсонській області спільно з Держсільгоспінспекцією перевірено 22 сільгосппідприємства та 6 фермерських господарств Херсонщини щодо безпечного проведення весняно-польових робіт.

Під час обстежень виявлено 156 порушень вимог нормативно-правових актів з охорони праці, до адміністративної відповідальності притягнуто 32 посадові особи та працівника.

Зокрема, з’ясовано, що СТОВ «Таврійська перспектива» Каховського району, ТОВ «Агрофірма ім. Т.Шевченка» Чаплинського району, ТОВ «АП-заря Юг» Генічеського району не отримали дозвіл Держгірпромнагляду на виконання робіт та експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки. ПСП «Сонячне» та ФГ «Бджілка» Голопристанського району, а також ТОВ «Агрофірма ім. Т.Шевченка» Чаплинського району експлуатують трактори, які не обладнані електростартерним запуском. На зернорозсіювачах СТОВ «Росія» Голопристанського району відсутні захисні екрани частин, що обертаються. Працівники практично усіх перевірених господарств не повною мірою забезпечені засобами індивідуального захисту, спецодягом та спецвзуттям, санітарно-побутовими приміщеннями тощо.

Територіальним управлінням встановлено контроль за виконанням виданих приписів та усуненням виявлених під час перевірок порушень.

Також представники теруправління взяли участь в організації та проведенні семінарів-нарад з дотримання вимог безпеки під час виконання весняно-польових робіт у восьми районних державних адміністраціях області за участі представників Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, профспілок, райдержадміністрацій, керівників та спеціалістів з охорони праці сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств.

“Держгірпромнагляд України”