...

День охорони праці в Україні відзначатимуть під девізом “Удосконалення збору та використання даних про безпеку та гігієну праці”


День охорони праці в Україні відзначатимуть під девізом “Удосконалення збору та використання даних про безпеку та гігієну праці”

Цьогоріч за рекомендацією Міжнародної організації праці Україна відзначатиме 28 квітня День охорони праці під гаслом «Удосконалення збору та використання даних про безпеку та гігієну праці».

Свою діяльність у 2017 році МОП спрямувала на підвищення інформованості про розміри і наслідки пов’язаних з роботою нещасних випадків і хвороб. Оскільки дані про такі нещасні випадки і хвороби мають важливе значення для профілактики, існує гостра необхідність у вдосконаленні системи реєстрації і повідомлення, а також у зборі і аналізі інформації про безпеку і гігієну праці на національному рівні.

Країни з більш надійними показниками ефективності національних систем з охорони праці зможуть отримати допомогу у визначенні їхніх пріоритетів, що належать до охорони праці, а також ресурси, необхідні для вирішення зазначених питань.

Оптимізація збору достовірних даних сприятиме встановленню пріоритетів та ефективній реалізації національних профілактичних програм на робочих місцях. Крім того, гармонізація національних систем реєстрації і повідомлення дозволить отримати більш точне уявлення про прогрес, досягнутий у цій галузі.

Джерело: lviv.dsp.gov.ua

Завжди актуальні матеріали в журналі
«Охорона праці і пожежна безпека»
Придбати видання