«День охорони праці» проводять щомісяця на підприємстві «ДТЕК Дніпровські електромережі»


«День охорони праці» проводять щомісяця на підприємстві «ДТЕК Дніпровські електромережі»

9 серпня 2018 року фахівці відділу нагляду у будівництві, енергетиці, за об’єктами котлонагляду та підйомними спорудами Управління нагляду в промисловості і на об`єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області, під час проведення планової перевірки на Акціонерному товаристві «ДТЕК Дніпровські електромережі» прийняли участь у проведенні заходу «День охорони праці на підприємстві».

Кожен другий четвер місяця в АТ «ДТЕК Дніпровські електромережі» введена практика проведення Дня охорони праці на підприємстві.

Цього дня в структурних підрозділах, цехах, дільницях фахівцями служби охорони праці підприємства з залученням керівників підрозділів, проводяться перевірки стану охорони праці, організації безпечного виконання робіт, наради з питань охорони праці та інші заходи по забезпеченню безпечних умов праці.

Фахівці Головного управління долучилися до проведення даного заходу, адже, безпека праці, попередження травмування та збереження життя працівників повинно бути пріоритетом в діяльності кожного суб’єкта господарювання.

Крім того, практичне значення в профілактиці травматизму, встановленні причин нещасних випадків та професійних захворювань має знання працівниками, керівниками і загалом персоналом факторів чи складових, з яких формується система безпечного виконання робіт.

Така практика на підприємстві започаткована з метою підвищення рівня відповідальності робітників та посадових осіб за дотриманням вимог чинного законодавства з питань охорони праці під час виконання своїх трудових обов’язків.

За результатами проведених заходів, як в структурних підрозділах так і на рівні керівників підприємства, підводяться підсумки та пропонуються шляхи вирішення найбільш важливих питань по створенню безпечних і нешкідливих умов праці.

Джерело: прес-центр Головного управління Держпраці в Дніпропетровській області.

Матеріали до теми


Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...
Щодо безпеки праці на підприємстві з постачання теплової енергії
Фахівцями Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці було проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з працівниками теплопостачального підприємства після закінчення опалювального ...