...

ДЕМОБІЛІЗАЦІЯ: допуск до роботи, підтвердні документи про демобілізацію, прийняття рішень про роботу осіб з інвалідністю


ДЕМОБІЛІЗАЦІЯ: допуск до роботи, підтвердні документи про демобілізацію, прийняття рішень про роботу осіб з інвалідністю
 
|
15 квітня | Засідання Клубу кадровиків!
«ДЕМОБІЛІЗАЦІЯ: допуск до роботи, підтвердні документи про демобілізацію, прийняття рішень про роботу осіб з інвалідністю»
м. Київ, 14:00-17:00
|

Консультує учасників Олександр ПРАВДИВЕЦЬ ─ заступник начальника мобілізаційного відділу мобілізаційного управління Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу Збройних Сил України, полковник

|
» Ситуація 1
Мобілізований 18 березня 2014 року працівник демобілізований 25 березня 2015 року, про що є запис у військовому квитку.

 

Запитання:
Чи потрібні ще якісь, крім військового квитка, документи для підтвердження того, що працівника демобілізовано? А якщо потрібні, то які саме і які відомості мають бути у них в обов’язковому порядку? За яких умов можна допустити демобілізовавного працівника до роботи? Якої тривалості може бути перерва між датою демобілізації і датою виходу на роботу?

|
» Ситуація 2
Демобілізований працівник перебуває на лікуванні, після якого йому буде встановлено інвалідність.

 

Запитання:
Якщо працівник перебуває на лікуванні і в цей час був демобілізований, якою датою вважати вихід працівника на роботу і який період листка непрацездатності має оплатити підприємство? Що вважати підтвердними документами про демобілізацію працівника? Якими мають бути дії кадрової служби, якщо працівникові, демобілізованому з військової служби на особливий період, встановили певну групу інвалідності?

|
» 8 лютого 2015 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку проходження військової служби та питань соціального захисту громадян України, які проходять військову службу під час особливого періоду» від 15.01.2015 № 116-VIII, яким унесено зміни до ряду законів, у т. ч. до КЗпП.
Так, відповідно до частини третьої статті 119 КЗпП за працівниками, призваними на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або прийнятими на військову службу за контрактом у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці, оголошення рішення про проведення мобілізації та (або) введення воєнного стану на строк до закінчення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію, але не більше одного року, зберігаються місце роботи, посада і компенсується із бюджету середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, в яких вони працювали на час призову, незалежно від підпорядкування та форми власності.

 

Скільки чекати роботодавцю, який не знає, чи був його працівник демобілізований, до прийняття рішення про звільнення такого працівника?

|
» Частиною четвертою статті 119 КЗпП передбачено, що за працівниками, які були призвані під час мобілізації, на особливий період та які підлягають звільненню з військової служби у зв’язку з оголошенням демобілізації, але продовжують військову службу у зв’язку з прийняттям на військову службу за контрактом, зберігаються місце роботи (посада), середній заробіток на підприємстві, в установі, організації незалежно від підпорядкування та форми власності, більше ніж на один рік.

 

Протягом якого конкретно періоду діють вказані гарантії? Яким чином і в який строк працівник повинен проінформувати роботодавця про укладення ним контракту про продовження військової служби за контрактом, щоб роботодавець не звільнив його як такого, що проходить військову службу більше одного року?

|

Ці та безліч інших запитань, що виникають у більшості кадровиків України саме зараз – на черговому засіданні Клубу!

|
Вартість участі: 699 грн.
|
З питань участі

(044) 507-2227, 568-5138 (вн. 601)
seminar@mediapro.com.ua

|
Copyright © 2015 profosvita.com.ua