...

Cтратегія довіри: на ДП ДГ «Зоряне» визначено аспекти забезпечення належного налаштування системи охорони праці


Cтратегія довіри: на ДП ДГ «Зоряне» визначено аспекти забезпечення належного налаштування системи охорони праці

Забезпечення реалізації стратегії економічного зростання підприємства завдяки збереженню трудових ресурсів, підвищення професійної активності працюючих, забезпечення належних умов праці працівників та раціональної організації  режиму праці обговорювалося під час зустрічі посадових осіб управління Держпраці у Миколаївській області з керівництвом  Державного підприємства «Дослідне господарство “Зоряне” Інституту садівництва Національної академії аграрних наук України».

Під час  зустрічі  було обговорено стан охорони праці у регіоні, зміни у законодавчих актах з питань охорони праці, розглянуто питання щодо забезпечення належного функціонування системи охорони праці на підприємстві.

Серед проблем, що стосується забезпечення збереження життя та здоров’я працівників аграрного підприємства, посадовими особами управління Держпраці у Миколаївській області привернуто увагу на вплив навколишнього середовища на організм працівників, зокрема високу температуру повітря, природні явища такі як дощ, град, гроза.

Так, з метою профілактики перегрівання організму необхідно організувати раціональний режим праці.  Для захисту надмірного теплового випромінювання, атмосферних явищ  працівників необхідно забезпечити спецодягом із натуральних тканин. Працівники повинні знати та чітко виконувати порядок дій у разі  настання  дощу, граду або грози щодо забезпечення власної безпеки, а також обладнання, машин та механізмів, що експлуатуються.

Наприкінці зустрічі керівництву підприємства висвітлено напрямки роботи Держпраці щодо встановлення активного партнерства із суб’єктами господарювання у напрямку визначення проблем та перспектив у забезпеченні зниження показника виробничого травматизму.

Джерело: прес-служба Головного управління Держпраці в Миколаївській області

Матеріали до теми


Дотриманні вимог безпечної експлуатації вантажопідіймальних кранів
З метою зменшення виробничого травматизму під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання, слід дотримуватися правил охорони праці. ...
Безпека праці під час аварійного відключення світла
Головним державним інспектором відділу нагляду з питань безпеки праці північного напрямку управління інспекційної діяльності у Донецькій області Східного міжрегіонального управління ...