Читайте у журналі «Охорона праці і пожежна безпека» № 11, 2017


Читайте у журналі «Охорона праці і пожежна безпека» № 11, 2017

– Безпечна експлуатація металорізальних верстатів
Металообробні верстати залишаються найбільшою частиною промислового обладнання українських підприємств. Стаття містить опис відповідної нормативної бази, вимоги до верстаників і їх робочих місць, порядок організації безпечної роботи верстатів різних видів і призначення.

– Особливості розслідування невиробничого нещасного випадку
Останнім часом нещасні випадки невиробничого характеру стали справжнім «головним болем» для роботодавців. Автор статті аналізує порядок розслідування таких випадків, а також подає рекомендації щодо роботи з відповідною документацією.

– Пожежна безпека «на аутсорсингу»
Дедалі частіше підприємства доручають роботу з протипожежного захисту спеціалізованим стороннім компаніям — це явище вже стає ринковим трендом. Про національний досвід, переваги та ризики такої форми діяльності розповідає в статті експерт нашого журналу.

– Заходи запобігання підпалам підприємств
Особливий період, який переживає наша країна з 2014 року, характеризується посиленням терористичної небезпеки щодо українських підприємств. Матеріал розглядає ризики організації підпалів будівель, споруд, обладнання, сировини та продукції підприємств, а також подає заходи запобігання таким диверсійним діям.

– Як будувати стосунки орендодавця та орендаря в сфері безпеки праці
Відносини оренди виробничих будівель, споруд і територій часто породжують непорозуміння й навіть конфлікти між сторонами оренди. Хто має дбати про пожежну безпеку приміщень і території? Хто повинен забезпечувати безпечні умови праці персоналу — орендодавець чи орендар? На ці та інші гострі запитання відповідає стаття нашого журналу.