Чим небезпечна офісна робота


Чим небезпечна офісна робота

Офісні співробітники намагаються зняти постійне психологічне перенапруження шкідливими звичками, позбавляючись від стресу за допомогою алкоголю, куріння і, перш за все, різноманітного «смачненького».

Про це свідчить дослідження, проведене британським аналітичним сайтом Mintel.

В ході опитування 70% респондентів заявили, що за останній рік відчули серйозне психічне перенапруження на роботі, і кожен третій повідомив, що знімає стрес шоколадом, печивом, пончиками і спиртним. При цьому, 33% респондентів «заїдають» робочий стрес солодким, 30% – «борються» зі стресом алкоголем, а 15% – курінням.

Дослідники пояснюють це тим, що робочий день в офісі триває безперервно, практично без обіду, і співробітники їдять, не відходячи від комп’ютера. Хронічна надурочна робота і необхідність постійно, навіть вдома і на вихідних, перевіряти пошту і вести листування, все сильніше тиснуть на психіку і призводять до накопичення стресу.

Що стосується різних вікових категорій, то 16-24-річні співробітники вважають за краще знімати стрес спортом, в 25-34 роки люди вибирають алкоголь, а в 35-44 роки втішаються їжею.

Джерело: trud.gov.ua