...

Чи потрібно переоформлювати дозволи на виконання робіт підвищеної небезпеки у разі реорганізації підприємства шляхом перетворення?


Чи потрібно переоформлювати дозволи на виконання робіт підвищеної небезпеки у разі реорганізації підприємства шляхом перетворення?

У пункті 4 статті 4 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» зазначено, що у разі перетворення юридичних осіб здійснюється державна реєстрація припинення юридичної особи, що припиняється у результаті перетворення, та державна реєстрація новоутвореної юридичної особи. Перетворення вважається завершеним з дати державної реєстрації новоутвореної юридичної особи. Перетворення — це спосіб реорганізації, який передбачає зміну форми власності або організаційно-правової форми юридичної особи без припинення господарської діяльності підприємства.

Пункт 6 Положення про Єдиний державний реєстр підприємств та організацій України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 січня 1996 року № 118, зазначає, що у разі перетворення юридичної особи, крім центральних органів виконавчої влади, за правонаступником зберігається її ідентифікаційний код.

Відповідно до внесених змін до Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» (в редакції Закону №835-VIII від 26.11.2015), зокрема, до пункту 8 статті 4-1, зміна найменування та місцезнаходження юридичної особи або прізвища, імені, по батькові фізичної особи – підприємця не є підставами для переоформлення документів дозвільного характеру.

Ірина Козлюк, начальник відділу експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг Управління Держпраці у Рівненській області

На сторінках журналу  «Охорона праці і пожежна безпека» ви також можете знайти відповіді на питання:
— Чи слід проводити позачергові медогляди та інструктажі з охорони праці, змінювати документацію, та поновлювати дозволи при зміні назви підприємства? (№ 2, 2017);
— Чи потрібно отримувати дозвіл Держпраці на виробництво деревного вугілля? (№ 6, 2017);
— На які роботи з газовими балонами підприємство має отримувати дозвіл від органу Держпраці України? (№ 2, 2017).

Джерело: Управління Держпраці у Рівненській області

Завжди актуальні матеріали в журналі
«Охорона праці і пожежна безпека»
Придбати видання