Чорна п’ятниця: одразу два масштабні вибухи сталися на заводах у РФ


Чорна п’ятниця: одразу два масштабні вибухи сталися на заводах у РФ

Перший вибух стався на заводі з виробництва вибухівки та боєприпасів. Поки відомо про трьох загиблих.

У Дзержинську Нижегородської області Росії на оборонному заводі ім. Свердлова з виробництва вибухівки та боєприпасів стався вибух, повідомляє Интерфакс у п’ятницю, 31 серпня.

За даними видання, в результаті вибуху загинули троє людей, ще троє постраждали.

За інформацією РИА Новости, вибух стався в цеху з виробництва вибухової речовини амоналу.

“Точно відомо, що три людини загинули, ще стільки ж госпіталізовані. Доля ще трьох залишається невідомою, мабуть, вони залишаються під завалами”, – сказало джерело.

У результаті вибуху виникла пожежа на площі близько сотні квадратних метрів, зараз її намагаються локалізувати і загасити.

У свою чергу телеграм-канал Mash повідомляє, що все сталося під час знищення боєприпасів в цеху з утилізації мін. За його даними, троє людей загинули, ще четверо людей поранені, а одна зникла безвісти.

Друга аварія сталася під час чищення резервуару для зберігання рідкого кисню. Загинули троє робітників.

У Росії в п’ятницю, 31 серпня, стався вибух на самарському підприємстві ПАТ Кузнецов, яке є найбільшим підприємством авіаційного і космічного двигунобудування. Про це повідомляє Интерфакс.

За його інформацією, четверо робітників проводили чищення резервуара для зберігання рідкого кисню. “Під час сухого чищення газоповітряна суміш загорілася, і двоє робітників, які перебували всередині резервуара, загинули”, – сказало джерело.

Внаслідок займання газоповітряної суміші, за попередніми даними, загинули троє людей. Ще двоє робітників, які перебували поза резервуаром, від медичної допомоги відмовилися.

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» за матеріалами ua.korrespondent.net

Матеріали до теми


Виявлено гранату на воротах будинку: поліція відкрила кримінальне провадження
Жителька села Засулля виявила на воротах свого домогосподарства несподіваний «подарунок» — ритуальний вінок та прикріплену гранату. Жінка повідомила про це ...
На Херсонщині двоє чоловіків підірвалися на російській міні, один із них загинув
На Херсонщині двоє місцевих мешканців підірвалися на міні. Один із них загинув, іншого госпіталізували. Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. ...