Чому газовий балон не можна експлуатувати в приміщенні МАФу?


Чому газовий балон не можна експлуатувати в приміщенні МАФу?

У Львові 10 травня в кіоску, де продають фаст-фуд, пролунав вибух, внаслідок якого постраждала 17-річна дівчина. Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Вибух стався 10 травня о 5:35 год на вулиці Зерновій, де розташовані зупинки громадського транспорту, поблизу проспекту Чорновола.

Як повідомляють правоохоронці, потерпіла – 17-річна львів’янка, яка перебувала у закладі. Дівчина госпіталізована з опіками та струсом мозку.

За словами Нацполіції, причиною міг стати витік побутового газу.

Начальник відділу нагляду на виробництві головного управління ГУ Держпраці у Львівській області Ігор Проць дав роз’яснення щодо як правильно експлуатувати газові балони в МАФах: “Газовий балон у кіоску – грубе порушення правил безпеки системи газопостачання. За безпечну експлуатацію відповідає балансоутримувач чи орендар. Балон категорично забороняється експлуатувати у приміщенні МАФу. Він повинен бути на вулиці в металевому ящику. Ящик має бути зварений, змонтований на висоті 150-200 мм від покриття. Але знову ж таки треба врахувати, щоб він не був у місцях проходу людей, або масового скупчення людей».

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» за матеріалами varianty.lviv.ua та Управління Держпраці у Львівській області.

Матеріали до теми


На Херсонщині двоє чоловіків підірвалися на російській міні, один із них загинув
На Херсонщині двоє місцевих мешканців підірвалися на міні. Один із них загинув, іншого госпіталізували. Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. ...
Вибухонебезпечні предмети: на Харківщині машина для розмінування підірвалась на міні
У Харківській області під час робіт з розмінування території підірвалась спецтехніка. Постраждалих внаслідок інциденту немає, повідомляє ДСНС. Подія сталася в ...