Через жахливі черги на кордоні у водіїв автобусів стрес і втома


Через жахливі черги на кордоні у водіїв автобусів стрес і втома

Через жахливі черги у пунктах пропуску водії туристичних автобусів мусять ночами простоювати на кордоні. Як наслідок – стрес і втома, що може призводити до страшних наслідків.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав львівський історик і гід Ігор Лильо.

«Між Перемишлем та Сяноком розбився український туристичний автобус. Тур організовувала львівська компанія, котра є нашим партнером. Це жахлива трагедія, в які загинули люди. Насамперед хочу висловити співчуття родичам загиблих і працівникам компанії», – зазначив він.

Водночас історик акцентував увагу на тому, що вже понад рік від моменту безвізу на кордонах України стоять жахливі черги, що є елементарним приниженням людської гідності.

«Однак в цього є й інший бік медалі. Водії, що змушені простоювати ночами на кордоні, потім намагаютьcя виконати свої зобов’язання перед клієнтами і просто втрачають пильність. Людський організм має свої межі. Стрес, втома, злість. Ось збірні наслідки того, що може статися потім на дорозі. За час, що минув, я не знаю жодних реальних дій з боку української влади, щоб змінити ситуацію. Відсутні нові переходи. Не впорядковано інфраструктуру існуючих. Жодної ініціативи в бік ЄС з пропозиціями», – написав він.

Також Ігор Лильо перерахував мінімум заходів, які, на його думку, можуть трохи покращити систему:

Жорстко і безкомпромісно розділити рейсові та туристичні автобуси, створивши окремі полоси руху.
Створити електронну систему, коли турфірми за добу до виїзду передають до прикордонників електронні списки пасажирів туристичних автобусів, що значно прискорить обробку документів. Напевно, складніше це зробити для рейсових, але досвід авікомпаній показує, що і це можливо.
Об’єднати бази прикордонників та митників. Одна обробка паспорта.
Кримінальна заборона (на рівні в’язниці) блокування поліс руху для різних видів транспорту.
«Ну і, звичайно, будівництво нових переходів. Гідність і вимогливість», – додав він.

Нагадаємо, аварія в Польщі сталася 17 серпня. Автобус впав зі схилу в Підкарпатському воєводстві на південному сході Польщі. Всього в автобусі їхало 54 людини. Троє загинуло, інших відправили в лікарні. Дітей серед загиблих немає. Станом на 19 серпня в лікарнях залишалося 36 українців.

Читайте також:  У польському місті всі поліцейські пішли на лікарняний через втому

Джерело: zik.ua.

Матеріали до теми


Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...