Буде 136 нових сховищ: у ЗСУ показали роботу для підвищення безпеки арсеналів


Буде 136 нових сховищ: у ЗСУ показали роботу для підвищення безпеки арсеналів

У масштабах Збройних силах України заплановано звести 136 обсипних залізобетонних сховищ для зберігання боєприпасів.

Як передає “Новинарня“, про це повідомила прес-служба Генерального штабу ЗСУ, звітуючи про роботу з посилення охорони арсеналів, баз та складів рактено-артилерійських озброєнь.

Зазначається, що в даний час проводяться роботи з реконструкції технічних територій на трьох арсеналах Озброєння ЗС України. А в одній з військових частин вже розпочато будівництво 15 обсипних залізобетонних сховищ.

Для покращення існуючого стану охорони та оборони об’єктів зберігання боєзапасу з початку 2018 року ведуться роботи з влаштування на охоронних периметрах огорожі нового типу, обладнання охоронних периметрів технічними засобами охорони та системами відеоспостереження, зазначили в ГШ.

“Варто зазначити, що за результатами перевірки однієї з військових частин, за неналежну організацію заходів охорони та оборони, командира цієї військової частини подано до звільнення з лав Збройних сил України”, – сказано в повідомленні.

У Генштабі ЗСУ також звітують про роботу із санітарної очистки технічних та прилеглих до них територій арсеналів, баз, складів.

Для забезпечення вибухової та пожежної безпеки та утримання технічних територій розпочато постачання до військових частин 23 комплектів засобів механізації – це зокрема вантажні автомобілі, трактори, підіймачі тощо.
Один із таких комплектів Уже надійшов та використовується на арсеналі.

Також зазначається, що триває робота щодо погодження документів реконструкції та капітального ремонту об’єктів військової інфраструктури. У 2018 році заплановано провести капітальний ремонт чотирьох їдалень та чотирьох казарм, будівництво трьох нових казарм.

Такі заходи, як передбачається, “повинні підвищити диверсійну стійкість арсеналів, баз, складів та попередити виникнення надзвичайних ситуацій на потенційно небезпечних об’єктах Збройних сил України”.

Джерело: Новинарня

Матеріали до теми


Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...