Аутсорсінг охорони праці або придбання комплекту документів з охорони праці? Що вибирають підприємства Києва?


Аутсорсінг охорони праці або придбання комплекту документів з охорони праці? Що вибирають підприємства Києва?

Охорона праці в Києві в основному присутня на промислових підприємствах або фірмах з іноземним капіталом. У першому випадку, сам бог і Закон України про охорону праці велів роботодавцю створити службу охорони праці, найняти інженера з охорони праці або укласти договір на аутсорсинг охорони праці (благо в Києві знайти спеціаліста з охорони праці на аутсорсингу досить легко) і доручити цій службі або фахівцям займатися розробкою і підтримкою системи управління охороною праці (або, як її називають по-старому – технікою безпеки).

У другому випадку – підприємства з іноземним капіталом – власники таких фірм, знаходяться не в Києві, а десь за кордоном. Такі підприємства воліють триматися подалі від хабарів та інших «представницьких» витрат, тому саме вони найчастіше укладають договір на абонентське обслуговування підприємства з охорони праці (як уже говорилося, укласти договір на абонентське обслуговування підприємства з охорони праці в Києві досить просто) або замовляють розробку комплекту документів з охорони праці та пожежної безпеки.

Знову, ж замовити комплект документів з охорони праці і ПБ у Києві досить просто. Кілька десятків фірм Києва надають послуги з охорони праці в Києві і київській області. Так що дана задача вирішується протягом одного-двох тижнів.

Обидва цих рішення – купити документи з охорони праці в Києві або замовити абонентське обслуговування з охорони праці (Київ) мають як свої плюси, так і свої мінуси.

При аутсорсингу з охорони праці ви отримуєте спеціаліста з охорони праці, з великим досвідом, орієнтованого на конкретний результат у своїй області, а не на просте просиджування штанів у кабінеті. При цьому ваші витрати на охорону праці на місяць будуть нижчими, ніж при наймі штатного інженера з техніки безпеки, але вище, ніж при вирішенні – «купити документи з охорони праці та техніки безпеки». При цьому вам не потрібно буде виділяти час своїх фахівців на проведення інструктажів з охорони праці та пожежної безпеки, навчання персоналу з охорони праці, перегляду інструкцій і т.д.

У другому випадку – купівлі комплекту документів з ОП – ви економите гроші на платі за абонентське обслуговування з охорони праці, але проведення інструктажів з ОП і ПБ та інші організаційні та технічні заходи з техніки безпеки лягають або на власника бізнесу або на одного з його співробітників.

Як перше, так і друге рішення мають право на життя. Підприємства Києва та області вибирають як перший, так і другий варіант реалізації системи охорони праці у своїх офісах, компаніях, підприємствах.

Джерело: ohrana-truda.kiev.ua

Матеріали до теми


Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...