Анонсуємо червневий номер журналу “Охорона праці і пожежна безпека”


Анонсуємо червневий номер журналу “Охорона праці і пожежна безпека”

Про що читатимемо у журналі “Охорона праці і пожежна безпека” в червні?

На сторінках рубрики «Правові засади діяльності/ Законодавство» розповімо про зміни у Правилах експлуатації та типових нормах належності вогнегасників. Наш експерт ознайомить Вас із новими вимогами до експлуатації вогнегасників та новими правилами розміщення первинних засобів пожежогасіння.

У рубриці «Документи спеціаліста/Банк інструкцій» розповімо про безпеку праці у громадському транспорті, а саме про:

  • обладнання робочого місця водія;
  • проведення інструктажів;
  • вимоги безпеки під час роботи та в аварійних ситуаціях;
  • нюанси допуску водія до самостійної роботи;
  • основні небезпечні фактори та ЗІЗ;
  • розслідування нещасних випадків, а також медогляди, пільги і компенсації.

Усе про захист об’єктів сільськогосподарського виробництва, протипожежну підготовку працівників та техніки, про правила заправляння пальним і ремонт збиральної техніки, а також про вимоги до зерноскладів і зерносушарень Ви знайдете в рубриці «Пожежна безпека».

У рубриці «Нещасні випадки/Розгляд НС» аналізуємо обставини смерті електромонтера, повідомляємо про неочікувані висновки комісії з розслідування, про заходи щодо підвищення рівня електробезпеки та публікуємо висновок про виконання основних обов’язків служби з охорони праці, де відбулась НС.

Про схеми організації робочого місця та технологічні процеси монтажу залізобетонних конструкцій з точки зору забезпечення безпеки для спеціаліста читайте в рубриці «Безпека праці Організація робочого місця».

У рубриці «Правові засади діяльності/Ініціативи» автор докладно розповідає про порядок атестації робочих місць за умовами праці, аналізує зміни законодавства в сфері метрології та зупиняється на питанні атестації лабораторій на право виконання відповідних досліджень.

Про небезпечні чинники розвитку алергії, вплив промислових алергенів, про те, як запобігти алергії на виробництві та чи існує радикальний метод лікування «алергії на роботу», читайте в рубриці «Медицина в охороні праці».

Головний редактор Сергій Филенко анонсує шостий номер журналу “Охорона праці і пожежна безпека”:

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека».

Переконайтеся, що ви передплатили журнал і вся необхідна інформація є під рукою!

Матеріали до теми