...

Аеропорт Будапешта тимчасово закривали через радіоактивний іридій з Росії


Аеропорт Будапешта тимчасово закривали через радіоактивний іридій з Росії

У Будапешті аеропорт імені Ференца Ліста на три години призупипив роботу через інцидент з контейнером, у якому знаходився радіоактивний іридій.

Про це повідомляє Reuters.

Термінал 2B міжнародного аеропорту був закритий з 19.30 до 22.30 за місцевим часом.

Перевірка проводилася через перегрів контейнера, у якому знаходився ізотоп іридію, повідомило національне інформаційне агентство MTI. Контейнер перебував на борту літака зі Стамбула. Речовину замовила угорська компанія в російському місті Дімітровград. 

Водночас в аеропорту не назвали, який це був ізотоп.

Відзначається, що через інцидент скасували виліт восьми рейсів та прийом стількох же. Ніхто з пасажирів не постраждав, а шкідливі  речовини не потрапили в навколишнє середовище.

Чиновник компанії, яка замовила іридій, заявив, що підвищення температури є нормальним при перевезенні таких матеріалів.

Компанія, що замовила іридій, спеціалізується на дослідженні, розробці та виробництві радіоактивних ізотопів, які використовуються в охороні здоров’я, науці та промисловості.

Джерело: Громадське радіо

Матеріали до теми


У Житомирі провели роз’яснювальну роботу щодо безпечної експлуатації дитячих атракціонів
Інспектор Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці провів інформаційно-роз’яснювальний захід з метою запобігання нещасним випадкам під час експлуатації дитячих атракціонів (об’єктів підвищеної ...