40% робочих місць на підприємствах Житомирщини не відповідають нормативним вимогам


40% робочих місць на підприємствах Житомирщини не відповідають нормативним вимогам

Результати дослідження умов праці опублікував Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України.

У Житомирській області лабораторія Державної установи “Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я  України” проводить лабораторні дослідження для атестації робочих місць з шкідливими умовами праці за тарифами, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України  № 1351 від 27.08.2003р.

Проведений аналіз досліджень факторів виробничого середовища і трудового процесу, які були виконані лабораторіями Житомирського лабораторного центру за попередні роки, показав, що до 40% робочих місць на підприємствах не відповідають нормативам. Лабораторія ДУ “Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ  України” атестована  на проведення гігієнічних досліджень факторів виробничого середовища і трудового процесу. Дослідження та виміри проводяться висококваліфікованими фахівцями на сучасному обладнанні у найкоротші терміни.

Довідково: за даними Мінпраці і соціального розвитку, знос основних фондів підприємств наблизився до 60%, частка використання застарілих технологій та обладнання в окремих галузях промисловості становить більше 80%. Незадовільні умови праці часто є основною причиною високого рівня виробничого травматизму, загальної професійної обумовленої захворюваності. З метою поліпшення умов праці робітників та зниження травматизму і захворюваності серед них на підприємствах проводиться атестація робочих місць згідно Постанови  Кабінету Міністрів України від 1 серпня 1992 року №442.

Джерело: zt.20minut.ua

Матеріали до теми


Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...