...

20 працівників «Київгазу» відсторонили від роботи за порушення у сфері охорони праці


20 працівників «Київгазу» відсторонили від роботи за порушення у сфері охорони праці

Упродовж десяти днів 12 посадових осіб відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки, відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці, відділу нагляду за об’єктами котлонагляду та підйомними спорудами, відділу нагляду на транспорті та зв’язку, управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки, відділу з питань гігієни праці управління з питань праці Головного управління Держпраці у Київській області спільно зі своїми харківськими колегами проводили комплексну перевірку АТ «Київгаз».

Фахівці цікавилися як на підприємстві дотримуються вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки, безпечного поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення та гігієни праці.

Під час перевірки перевірено понад 50 структурних підрозділів АК «Київгаз» було виявлено більше 300 порушень. Керівництво компанії попередили про необхідність негайного призупинення і заборони експлуатації окремих об’єктів і понад 20 видів робіт, відсторонено від виконання робіт понад 20 працівників та інше.

Посадовими особами вручено керівництву «Київгазу» обов’язковий до виконання припис. Також були складені протоколи про адміністративні порушення на відповідних осіб.

Як зазначили фахівці Головного управління Держпраці в Київській області, деякі порушення структурними підрозділами акціонерного товариства усувалися одразу, під час проведення перевірки. Окрім цього було розроблено відповідні заходи для ліквідації виявлених недоліків у визначений термін, керівництвом підприємства видані накази і розпорядження щодо призупинення виконання робіт та експлуатації машин і механізмів самостійно. Очільники «Київгазу» зобов’язалися усунути усі виявлені під час перевірки порушення у визначений законодавством термін.

Джерело: прес-центр Управління Держпраці у Київській області

Матеріали до теми


Кабмін скасував мораторій на окремі види перевірок під час воєнного стану: який бізнес в зоні ризику
Кабмін 8 березня прийняв Постановою № 261, якою поновив заходи державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного ...