...

19 квітня в Києві відбудеться IIІ Український інфраструктурний форум


19 квітня в Києві відбудеться IIІ Український інфраструктурний форум

19 квітня 2018 року у Києві відбудеться ІII «Український інфраструктурний форум» – найбільший форум в Україні з фокусом на залучення інвестицій в інфраструктурний сектор. Організатор Форуму – A7 CONFERENCES. Партнер сонячної енергетики – RENTECHNO, Офiцiйний перевізник – Turkish Airlines, Інвестиційний партнер – A7 CAPITAL.

Місце проведення: Fairmont Grand Hotel Kyiv (вул. Набережно-Хрещатицька, 1).
Час проведення: 19 квітня 2018 року (7:30-17:20)

Інвестиційні можливості локального ринку інфраструктури – основний акцент «Українського інфраструктурного форуму», що вже втретє стане найбільшим заходом в Україні, який об’єднує впливових гравців індустрії, українських виробників, міжнародних інвесторів, профільні асоціації, посольства, провідні медіа та суміжні галузі. Метою Форуму є привернення уваги міжнародних та вітчизняних інвесторів до потенціалу транспортної системи України. 

Інфраструктурний сектор в Україні росте протягом кількох останніх років, основні зрушення відбулися у 2017 році. Однією з провідних галузей інфраструктури є авіатранспорт. За 2017 рік, Бориспіль обслужив більше 10 млн. пасажирів і став абсолютним рекордсменом серед українських аеропортів. Ще у серпні  мільйонного пасажира 2017 року обслужив аеропорт Київ-Жуляни, в жовтні позначку в 1 млн. пасажирів подолав аеропорт Одеса, а 1 грудня – аеропорт Львів. Міністерство інфраструктури України повідомляє, що у 2017 році на модернізацію українських регіональних аеропортів виділено 800 млн. гривень. Втім, доходи галузі теж зросли, наприклад, за 2017 рік аеропорт Бориспіль заробив близько 4 млрд. гривень.

Автомобільна галузь інфраструктури також розвивається з 2017 року. За 2017 рік відремонтовано 2100 км доріг, натомість, за 2016 – всього 950 км. На суму 54 млрд. гривень провів закупки Укравтодор. 2018 рік стане особливим для галузі, адже саме цього року стартує Всеукраїнська дорожня реформа. Вона передбачає три кроки: створення Державного дорожнього фонду (почав роботу з 1 січня 2018 року), децентралізацію доріг та безпеку доріг.

Обертів набирає і розвиток залізничного транспорту. За 2017 рік Укрзалізниця отримала прибуток у розмірі близько 100 млн. гривень. Впродовж 2017 року, підприємствами Укрзалізниці було побудовано 2333 піввагони, а у 2018 році планується придбати 2475 піввагонів за власні кошти та 3000 за кошти ЄБРР, крім того 3600 піввагони – побудувати. Цікаво, що за 2017 рік перевезено більше 90 млн. пасажирів, а також було залучено 728,4 млн. інвестицій. Крім того, до травня 2018 року обіцяють закінчити реконструкцію нового Бескидського тунелю.

Щодо водного транспорту, то Міністерство інфраструктури на щорічній конференції заявили, що ключовим напрямком діяльності у 2018 стане модернізація морської портової інфраструктури. Чистий прибуток портів України у 2017 року – близько 3,4 млрд. грн. У 2017 році в морську інфраструктуру інвестували близько 1,87 млрд. грн., а у 2018 планується залучити аж 4,26 млрд. гривень.

У 2017 на 20% виріс чистий дохід Укрпошти – 5,5 млрд., порівняно з 4,4 млрд. у 2016 році. У 2018 Укрпошта збирається запроваджувати технології особистого кабінету, чат-ботів та АРІ, а також збільшити кількість міжнародних відправлень, оновити комп’ютери у відділеннях та створити мобільний додаток. Тобто зрушення відбуваються і у сфері комунікацій.

На ІІІ Українському інфраструктурному форумі буде представлено досвід українських та зарубіжних провідних компаній у різних сферах, а також їхній досвід у роботі з інвестиціями. Першою сесія на Форумі буде: «Україна як логістичний хаб для іноземних інвестицій». У доповідях цієї теми йтиметься про програму розвитку автомобільної інфраструктури та діяльність дорожніх фондів, можливості логістики та модернізацію міського транспорту. Наступна сесія буде зосереджена на авіа транспорті, де спікери розкриють конкурентні можливості українського авіа перевізника, розвиток мережі аеропортів, особливості законодавства та впровадження лоукостерів. Про залізничний та приміський транспорт йтиметься у доповідях третьої секції, а саме інвестиційні можливості проектів сфери, модернізацію, перспективи розвитку, а також оновлення рухомого складу та локалізацію технологічних рішень для української інфраструктури. Цифровій інфраструктурі та телекомунікації присвячена остання сесія Форуму. Фахівці галузі підготують експертні доповіді про значення цифрової інфраструктури для розвитку економіки України в цілому, розвиток телекомунікацій в Україні, впровадження 4G-звязку та досвід залучення інвестицій у сферу.

Організатор Форуму – A7 CONFERENCES. Партнер сонячної енергетики – RENTECHNO, Офiцiйний перевізник – Turkish Airlines, Інвестиційний партнер – A7 CAPITAL.

Порядок денний і додаткову інформацію можна знайти на сайті: a7conf.com/infra

Акредитація ЗМІ за тел.: +38 044 227 27 77, +38 096 515 43 90, victoria@a7-group.com (контактна особа: Вікторія Щербатюк, менеджер з комунікацій).