17-та річниця терактів 2001 року: у США подовжують надзвичайний стан


17-та річниця терактів 2001 року: у США подовжують надзвичайний стан

У США відзначатимуть річницю терактів 11 вересня 2001 року. Плануються вшанування жертв на місті зруйнованого Світового торговельного центру в Нью-Йорку та в Пентагоні, округ Колумбія.

Очікується, що в заходах візьмуть участь тисячі людей.

Президент США Дональд Трамп і його дружина Меланія планують поїздку до Шанксвілла, штат Пенсильванія, де впав останній із чотирьох літаків. Це трапилося під час боротьби за контроль над повітряним судном між пасажирам й екіпажем з одного боку та нападниками – з іншого.

Дональд Трамп продовжив на рік надзвичайний стан у країні, запроваджений після терактів 11 вересня 2001 року, повідомила прес-служба Білого дому 10 вересня.

Він зазначив, що національний надзвичайний стан був оголошений 14 вересня 2001 року. Його вирішили продовжити у зв’язку з тим, що «терористична загроза триває».

Д О В І Д К А

11 вересня 2001 року 19 бойовиків «Аль-Каїди» захопили чотири пасажирські літаки. Два з них спрямували у хмарочоси Світового торговельного центру у Нью-Йорку, після чого так звані «башти-близнюки» завалилися. Ще один влетів у будівлю Пентагону. Четвертий літак розбився у Пенсильванії.

Унаслідок терактів загинули близько трьох тисяч людей, більшість із них – під час падіння веж Світового торговельного центру.

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» за матеріалами Радіо Свобода.

Матеріали до теми


Рекомендації щодо перевірки медичного висновку тимчасової непрацездатності та е-лікарняного
Медичний висновок тимчасової непрацездатності (МВТН) та е-лікарняний — це два різні цифрові документи. МВТН — електронний документ, що формується в ...
Як працівника допустити до робіт підвищеної небезпеки: 9 кроків
Робота підвищеної небезпеки та кримінальна відповідальність Алгоритм допуску працівника до роботи підвищеної небезпеки Зразки документів для організації безпечної роботи   ...
Важливі моменти під час встановлення генератора
Генератори забезпечують надійне електроживлення, яке фактично обмежується лише запасом палива для роботи пристрою. Подібну техніку часто використовують у аварійних випадках, ...