...

Чи слід проводити позачергові медогляди та інструктажі з охорони праці, змінювати документацію та поновлювати дозволи при зміні назви підприємства?


Чи слід проводити позачергові медогляди та інструктажі з охорони праці, змінювати документацію та поновлювати дозволи при зміні назви підприємства?

Наше підприємство змінило назву та код ЄДРПОУ. Чи потрібно в такому разі всьому персоналу наново проходити медичні огляди та інструктажі з охорони праці? Чи треба заводити на підприємстві та в його підрозділах нові журнали реєстрації інструктажів? Чи треба підприємству наново отримувати в органі Держпраці України дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки?

Якщо підприємство лише змінило свою назву та код за ЄРДПОУ, а вид його діяльності та види виконуваних працівниками робіт залишилися без змін, то в проведенні нових медоглядів персоналу потреби немає.

Так само й немає потреби в позачерговому проведенні інструктажів з охорони праці на ті види виконуваних робіт, які залишилися без змін.

Що стосується журналів реєстрації інструктажів з охорони праці та іншої документації підприємства з охорони праці, то можна також продовжувати її ведення на існуючих носіях — за умови видання відповідного наказу керівника підприємства (з формулюванням, наприклад, «наказую вважати існуючу документацію з охорони праці чинною до ХХ.ХХ.201Х року» — тобто до певної дати). В такому випадку до існуючих журналів реєстрації інструктажів з охорони праці та до іншої подібної документації слід вклеїти аркуш (вклейку) з новою назвою підприємства, новим кодом за ЄДРПОУ та датою внесення змін.

Разом з тим при зміні державної реєстрації підприємства необхідно звернутися до територіального органу Держпраці України для отримання нового дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки або на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки.

Микола Федоренко, головний державний інспектор Головного управління Держпраці України у Київській області

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека»

Придбати видання

Матеріали до теми


Ким встановлюється діагноз гострого професійного захворювання (інтоксикації)?
Діагноз гострого професійного захворювання (інтоксикації) встановлюється лікарем закладу охорони здоров’я, до якого звернувся пацієнт за медичною допомогою, в разі наявності ...
Передрейсові медичні огляди водіїв як запорука успішних перевезень
Підприємці та працівники, які здійснюють перевезення пасажирів, отримали роз’яснення від посадовця Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці та соціальних партнерів щодо вимог ...
Відшкодування працівнику оплаченого попереднього медогляду: чи буде ПДФО
Сума такого відшкодування включається до загального місячного оподатковуваного доходу працівника як додаткове благо і оподатковується ПДФО на загальних підставах. Оподаткування ...