Проект видавничого дому «МЕДІА-ПРО»

СТАТТІ

ПІДПИСАТИСЯ НА РОЗСИЛКУ НОВИН

Ви ще не отримуєте професійні новини від нашого порталу
для спеціалістів з охорони праці і пожежної безпеки?

Ми надсилаємо нашим відвідувачам корисні та цікаві статті
й актуальні новини. Абсолютно безкоштовно та без спаму.

Долучайтеся до кола найкращих професіоналів!

У квітні поточного року в ТОВ «Ш» під час експлуатації виробничого обладнання через відсутність захисного огородження втратив кисть правої руки 23-річний верстатник, а вже в червні тут через аналогічне порушення вимог безпеки без кисті лівої руки залишилася 61-річна складальниця.

Що таке сучасний склад? Сьогодні в світі, а в Україні особливо, почався бум будівництва логістичних центрів (Фото 1) — величезних ангарів, складених з металопрофілю, обшитих сендвіч-панелями або просто профільованим металевим листом. Підлогу в них виконано з бетону, на якій встановлюють, в кращому випадку, стелажі, а то й просто товар складають у стоси.
Наказом Державної служби України з питань надзвичайних ситуацій від 12 липня 2016 року № 335 затверджено Примірний перелік документів з питань цивільного захисту, що розробляються центральними і місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, суб’єктами господарювання.

Як вберегтися від шкідливих наслідків при роботі із засобами захисту рослин і тварин? В статті подано матеріал з цієї теми, необхідний для роботи в агрокомплексі

За даними досліджень, проведених Міжнародним технічним комітетом із запобігання та гасіння пожеж (CTIF), у світі щороку виникає понад 10 млн пожеж. В Україні, відповідно до статистичних даних, у 2015 році було зареєстровано 79 581 пожежf, внаслідок яких загинуло 1 947 осіб (зокрема 66 дітей) та 1360 осіб було травмовано. Збитки від пожеж склали понад 5 676 392 000 грн

До підприємств громадського харчування належать ресторани, кафе, бари, їдальні, буфети, магазини кулінарних виробів тощо. Все це, крім того, — місця з масовим перебуванням людей, отже, пожежа загрожуватиме насамперед їхнім життям. Яких правил слід дотримуватись, щоб цього не сталося, та як максимально убезпечити приміщення кухні від небезпеки вогню — цьому присвячено наш матеріал

Для багатьох підприємств робота з цивільного захисту досі залишається незвичною. Тим більше, що з міркувань економії коштів її ведення роботодавець зазвичай доручає спеціалістам з охорони праці, пожежної або навіть екологічної безпеки — як додаткову функцію. Тому ця публікація може придатися для організації відповідної роботи на підприємстві.

З’ясувавши обставини каліцтва майстра, комісія дійшла висновку, що нещасний випадок з молодшим командиром виробництва стався через організаційні та фізіологічні причини. Але чи всі вони знайшли своє відображення в матеріалах спеціального розслідування? Чи зуміла комісія розробити вичерпні заходи щодо запобігання аналогічним трагедіям у майбутньому?

Зауваження щодо посадовців держлісгоспу, бездіяльність яких призвела до нещасного випадку, залишилися актуальними і після повторної трагедії

Які небезпеки несуть сьогоднішні багатоповерхівки, у яких ми не лише мешкаємо, а й працюємо? На які ризики наражаються люди, що в них перебувають, у разі надзвичайної ситуації? Яких заходів слід ужити, щоб ці ризики бодай мінімізувати?

Сторінки